Vimmerby Gymnasium

Val och antagning

Gymnasieantagningen till samtliga gymnasieprogram sker i samverkan mellan Gymnasieregion Norra Kalmar län. Där ingår kommunerna Vimmerby, Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Oskarshamn och Västervik.

Inför gymnasievalet

Inför valperioden får elever i årskurs 9 information av studie- och yrkevägledare och erbjuds också att besöka gymnasiet och de olika utbildningsprogrammen.

Ansökan till gymnasiet

Elever som är folkbokförda i Vimmerby kommun söker till gymnasieskolan genom Gymnasieregion i Norra Kalmar län. Användarnamn och lösenord får du av din studie- och yrkesvägledare.

Ansökan till annan kommun

Du kan söka söka nationellt program i en annan kommuns gymnasieskola även om samma utbildning erbjuds i hemkommunen eller samverkansområdet. Sökande tas endast emot om det finns ledig plats, så kallad andrahandsmottagning.

Om en utbildning varken finns på hemorten eller inom samverkansområdet har du rätt att söka var som helst i landet på samma villkor som den som är bosatt på utbildningsorten.

Har du ytterligare frågor kontakta din studie- och yrkesvägledare eller antagningskansliet.

Magnus Danlid
Grundskolan