Vimmerby Gymnasium
_DSC3630

Skoltidningen Frizon

En av Sveriges bästa skoltidningar finns på Vimmerby gymnasium. Tidningen heter Frizon och drivs av eleverna i årskurs 2 och 3 på inriktningen Medier, information och kommunikationsamhällsvetenskapsprogrammet.

I Frizon blandas stort och smått, allvar och nöje. De flesta artiklarna berör sådant som händer på skolan, men här tas även större frågor upp. Ansvaret för vår gemensamma miljö är en fråga som under flera läsår engagerat redaktionen. Arbetet med Frizon har gått från klarhet till klarhet och Frizon håller ställningen högt i skoltidningssverige. I våras tog tidningen hem en hedrande andraplats i Sveriges största skoltidningstävling, Lilla Journalistpriset. År 2008 utsågs Frizon till Årets skoltidsskrift av branschorganisationen Sveriges tidskrifter. Även i år är Frizon en av tre nominerade i den tävlingen. Produktionen av Frizon ger eleverna på inriktningen Medier, information och kommunikation utrymme att jobba praktiskt.

De arbetar med hela processen från första idé till färdig tidning i en miljö som är uppbyggd som en tidningsredaktion. Här provar eleverna på olika arbetsuppgifter; allt från att leda tidningen som redaktionschef till att ansvara för formgivningen. Som elev på Vimmerby gymnasium har du möjlighet att bidra med texter och annat material till Frizon. Ta chansen att vara med och producera en av Sveriges bästa skoltidningar!