Vimmerby Gymnasium
KU3A8978

El och energi

På el- och energiprogrammet finns fyra inriktningar: elteknik, automation, energiteknik samt dator- och kommunikationsteknik.nder första året får du pröva på samtliga. Väljer du någon av inriktningarna elteknik eller automation kan du läsa dessa hos oss i Vimmerby under år två och tre.

På el- och energiprogrammet får du kunskap och färdigheter inom den teknik som behövs för att arbeta inom produktion, installation samt service och underhåll. Du får även en unik möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper i praktiskt arbete i verklighetsanpassade miljöer. El- och energiprogrammet är ett givet val för dig som vill arbeta med den senaste tekniken inom elinstallation och automation.

Yrken som kan locka är bland annat automationstekniker, elektriker, driftoperatör, fastighetstekniker och servicetekniker. Studierna på el- och energiprogrammet innehåller en hel del yrkesämnen, där du får lära dig grunderna i ellära, energiteknik, mätteknik och ritningsläsning. Ett självklart arbetsredskap är datorn, som du använder för att rita elschema, göra beräkningar och utföra mätningar.

 

Vill du veta mer?

Rektor: 
Caroline Wohlfart
Tel: 010- 356 92 56
E-post:
caroline.wohlfart@utb.vimmerby.se

 

Det här programmet har Teknikcollege-certifikat!

Läs mer