Vimmerby Gymnasium
Fordonsprogrammet

Fordon och transport

På fordons- och transportprogrammet varvar vi studier med mycket praktik i ett omväxlande och ansvarsfullt arbete. Det är en utbildning för dig, tjej eller kille, som är nyfiken på teknik och inriktad på service. Genom utbildningen på fordons- och transportprogrammet kan du gå direkt ut i arbetslivet och arbeta med service och reparation av fordon. Du kan också bli exempelvis yrkesförare, skadereparatör, lackerare, reservdelsspecialist och fordonstekniker. Idag har också många personer med teknisk bakgrund ledande positioner inom motorbranschen, en möjlighet som ligger öppen också för dig!

På Vimmerby gymnasium arbetar vi i fräscha, anpassade lokaler i tätt samarbete med regionens företag. Under utbildningen får du lära dig att förstå de mekaniska och elektriska system som får ett fordon att fungera. I undervisningsmaterialet finns demobilar (Volvo V70, Volvo C30 T5 och VW Bora), men också avancerade elektroniska laborationsutrustningar och databaserad servicelitteratur. Vi tar också in bilar från kunder, för att göra undervisningen så verklighetsnära som möjligt. Minst femton veckor av din utbildningstid är förlagd på en arbetsplats (APL). Då kan du vara ute på till exempel verkstäder för personbilar eller andra arbetsplatser inom branschen.

På Vimmerby gymnasium erbjuder vi inriktningarna personbil och lackering (via Falun), i mån av plats.

Kontakta oss gärna via mailadress fordonsprogrammet@utb.vimmerby.se för mer information, prao eller bilkundsförfrågningar
 

Karaktärsämnen
Fordons- och transportbranschens villkor och arbetsområden, 200 p
Fordonsteknik – introduktion, 200 p

 

Vill du veta mer?

Rektor: 
Caroline Wohlfart
Tel: 010- 356 92 56
E-post: 
caroline.wohlfart@utb.vimmerby.se