Vimmerby Gymnasium
KU3A4864

Försäljning och service

Försäljning- och serviceprogrammet är en bred yrkesförberedande utbildning som ger dig kunskaper du behöver för att arbeta med försäljning, kommunikation, marknadsföring, service och entreprenörskap.

Du får lära dig hur handeln är uppbyggd och förstå handelns roll för en framtida hållbar utveckling. Du får kunskap om försäljning och service i både butik och på nätet. Du får lära dig om inköp, varuflöden och företagande. Kurserna Information och kommunikation, Företagsekonomi och Affärsutveckling och ledarskap står också på schemat. 

De yrken du kan söka direkt efter examen är bland annat:
Butikssäljare Företagssäljare Lagerarbetare Marknadsassistent Inköpsassistent Kundtjänstmedarbetare

15 veckor arbetsplatsförlagt lärande ingår under dina tre år på programmet och du kan välja mellan många spännande praktikplatser. I skolan varvar vi teori med praktiska övningar som bland annat skyltning i vårt eget skyltfönster, hantera kassasystem och göra en egen webbshop.

I årskurs tre får du prova på att starta, driva och avveckla ett eget företag i konceptet UF (Ung Företagsamhet) där många av Sveriges entreprenörer startat sin bana en gång i tiden. 

Vi erbjuder tre roliga omväxlande år och en bra grund för ditt framtida yrkesliv.

För att få en grundläggande behörighet för att läsa vidare på högskola behöver du komplettera med Svenska 3 och Engelska 6. Det finns också många yrkeshögskoleutbildningar om du skulle vilja fördjupa dig i något av handelns många yrken.

 
Karaktärsämnen
Branschkunskap inom handel, 100 p
Entreprenörsskap, 100 p
Information och kommunikation 1, 100 p
Servicekunskap, 100 p
Personlig försäljning 1, 100p
Affärsutveckling och ledarskap, 100 p
Handel och hållbarutveckling, 100 p
Praktisk marknadsföring, 100p
Inköp 1, 100p 

 

Vill du veta mer?

Rektor: 
Anna-Kristina Mäkitalo
Tel: 010-356 92 55
E-post:
anna-kristina.makitalo@utb.vimmerby.se