Vimmerby Gymnasium
KU3A8537(1)

Industritekniska

Det här är en utbildning för dig som kanske vill ut och arbeta på ett industriföretag direkt efter gymnasiet. Här varvas teori med praktiskt arbete. På många industrier används idag modern teknik som datorer och avancerade styrsystem, samtidigt som många uppgifter kräver att du är en skicklig hantverkare.

På industritekniska programmet får du goda kunskaper om hela tillverkningsprocessen - från idé via produktion till återvinning. Bredden gör att du får större möjlighet att få ett arbete. Industritekniska programmet är ett yrkesprogram där du lär dig att arbeta med tillverkning, produktionsstyrning, kvalitetssäkring, svetsning, underhåll och reparation.

Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta med metaller, trä eller med distribution och lagerhållning. Under utbildningen ges du många tillfällen att arbeta praktiskt, både i skolan och under de 15 veckor som du är på APL, arbetsplatsförlagt lärande. Då får du möjlighet att praktisera på olika industriföretag, lära känna miljön, skapa kontakter och använda dig av de kunskaper du fått i skolan.

Inom industrin finns flera olika inriktningar. I Vimmerby kommun finns många verkstadsindustrier och därför genomförs utbildningen på gymnasiet i samråd med exempelvis Ljunghälls i Södra Vi
 

Karaktärsämnen
Industritekniska processer 1, 100 p
Människan i industrin 1, 100 p
Produktionskunskap 1, 100 p
Produktionsutrustning 1, 100 p

 

Vill du veta mer?

Rektor: 
Caroline Wohlfart
Tel: 010-356 92 56
E-post: 
caroline.wohlfart@utb.vimmerby.se

 

Det här programmet har Teknikcollege-certifikat!

Läs mer