Vimmerby Gymnasium
KU3A4804

Restaurang och livsmedel

Drömmer du om att arbeta som kock, servitör eller servitris?

På vårt program Restaurang och livsmedel kan din dröm bli sann. Här får du lära dig laga mat av erfarna lärare, komponera matsedlar, arbeta med smak, doft och form, näringslära och så klart att ta hand om gästerna. Vi har en alldeles egen restaurang med tillhörande kök och undervisningssalar, där du kombinerar teoretiska studier med praktiska övningar, både i köket och i matsalen. 

I utbildningen ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande. Då får du praktisera på en restaurang eller på annat företag inom branschen. Ett gyllene tillfälle att både skaffa kontakter och testa de kunskaper du fått i skolan. 

Programmet har ett nära samarbete med näringslivet, bland annat samverkar vi med framgångsrika krögare som kommer hit och handleder våra elever.

Karaktärsämnen
Hygien, 100 p
Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 p
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 p
Service och bemötande 1, 100 p

 

Vill du veta mer?

Rektor: 
Anna-Kristina Mäkitalo
Tel: 010-356 92 55
E-post: anna-kristina.makitalo@utb.vimmerby.se